Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Audi rs6

2011.06.29

Az Audi RS6 quattro, gyakran csak RS6-nak hívják, az Audi A6-nak egy nagyon nagy teljesítményű, csúcsfelszereltségű változata, amit a cég a sportos S6-os modell fölé helyezett. A modell nagykategóriás sportautó, amit az Audinak a nagyteljesítményű autókra szakosodott alvállalatában, a quattro GmbH-nál gyártanak.

A C5 generációs RS6 gyártása 2002 júniusában kezdődött, és 2004 októberéig tartott. A második és jelenlegi C6 generációs RS6-ot az Audi 2007-ben a Frankfurti Autószalonon mutatta be.

A C5 RS6 volt a quattro divízió által gyártott negyedik modell. Az első modell az Audi RS2 Avant volt, amit a quattro GmbH és a Porsche közösen tervezett. A második az Audi S6 Plus volt, amit 1996 áprilisa és 1997 júliusa között állítottak elő. A harmadik 2000-ben a B5 generációs Audi RS4 jelent meg, az ötödik modell 2005-ben a B7 generációs Audi A4 DTM kiadás, majd a hatodik 2006-ban megjelent B7 generációs RS4 volt. A hetedik modell pedig a C6 generációs Audi RS6.

Az első RS6-os generáció volt az első Audi RS modell, ami Észak Amerikában is kapható volt.

Az RS betűszó a német RennSport szóösszetétel rész-szavainak kezdőbetűje, ami németül versenysportot jelent. Az RS sorozatot az Audi csúcsteljesítményű modellként adja ki, az S modellek fölé pozícionálva, ami még az Audi modellpalettán belül jelenik meg. Mint minden RS modell, így az RS6-os is úttörő szerepet tölt be az Audi legújabb és legmodernebb technológiájának bemutatásában. Ezenkívül mindegyik modellje csak a Torsen-alapú quattro állandó négykerékhajtással vásárolható meg.  

 

                                        
 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>